Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Haberler » BAŞKAN YILDIZ, ''DÜNYA MİRAS UNSURLARIMIZIN TANITIM FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEĞİZ''

BAŞKAN YILDIZ, ''DÜNYA MİRAS UNSURLARIMIZIN TANITIM FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEĞİZ''

 Fotoğraf

TUTAP Başkanı Fikret YILDIZ Ülkemizi her plaformda tanıtmak için büyük emekler sarf etmeye devam ediyor. Gün geçtikçe TUTAP bünyesine yeni temsilcilikler ekleyerek TUTAP ailesinin ülke tanıtımında lokomotif görevi görmesine olanak sağlıyor.

TUTAP ( Turizm ve Tanıtma Platformu ) Genel Başkanı Fikret Yıldız, Ülkemizin Uluslararası alanda yürütülecek çalışmalarında çok etkili ve büyük hedef kitlelere ulaşacak yol haritaları belirlenmektedir dedi. Yıldız, bu çerçevede en çok ziyaret edilen ve yabancı turistlerin rağbet ettiği UNESCO Dünya miras unsurlarımızı tanıtım faaliyetlerimizi çok iyi değerlendirmeliyiz, bunun için tüm hazırlıklarımızı tamamladık dedi.

TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız, UNESCO Dünya miras listesinde Ülkemizin birçok unsuru bulunmaktadır. Asıl, geçici ve somut olmayan kültürel miraslarımız Türkiye tanıtımının lokomotifi olacaktır. TUTAP olarak 10 yıllık süreçte hazırlamış olduğumuz bütün materyallerimizi Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile paylaştık, bundan sonrada elde edeceğiz bütün tanıtma dokümanlarını Bakanlığımız ile işbirliği çerçevesinde teslim edeceğiz. TUTAP Genel Başkanı Yıldız, Dünya insanlarının ortak kullanım alanları olan UNESCO da tescilli18 asıl unsurlarımız içerisinde birçok dini unsurumuz yer almakta ve her yıl milyonlarca turist bu merkezleri ziyaret etmektedir. 2018 yılında UNESCO’ya alınan Göbeklitepe ile ilgili 2009 yılında itibaren yoğun bir tanıtım çalışması başlattık ve bunun meyvelerini artık toplamaya başladık. Hedefimiz Dünya insanlarına bu önemli miraslarımızı etkili ve kaliteli materyallerle, yurt dışı organizasyonlarında, dijital ortamda, Ulusal, yerel ve sosyal medyada tanıtarak Turist sayımızı ikiye katlamaktır dedi.

TUTAP 81 İL ve 50 Ülkede Temsilcilikler oluşturuyor.

Yıldız, TUTAP olarak Dünya miraslarımızı yabancılara tanıtırken bir yandan da kendi insanlarımızı da bu konuda bilinçlendirmemiz ve donatmamız gerekiyor, bu çerçevede 81 ilimizde ve 50 Ülkede temsilcilikler oluşturarak Dünya Mirası Türkiye Projemizi değerlendirmenin gayretleri içerisindeyiz dedi. Genel Başkan Yıldız, Ülke tanıtımını sadece Devlet kurumlarından beklemenin doğru olmadığını bu konuda özel sektörün ve ilgili STK’larında sorumluluk almalarının önem arz ettiğini ifade etti. Bu çerçevede iş adamı Sayın Ferit Şahenk’in ( Doğuş Grubu’nun) Göbeklitepe’ye yapmış olduğu sponsorluğun takdire şayan ve örnek alınması gereken bir sorumluluk olduğunu sözlerine ekledi.


09:25, 21.01.2019


Haber Yorumları

DOĞU GÜNEŞİ GAZETESİ ARDAHAN'DA GÜNLÜK YAYIN YAPAN MÜSTAKİL VE SİYASİ BİR GAZETEDİR. İLETİŞİM; SAHİBİ VE GENEL YAYIN YÖNETMENİ MEMET AVŞAR; 05414757500